June 25, 2018

Från fyra till sex på nolltid.

Delad glädje är dubbel glädje och visst är tillökning något att fira?! På två dagar gick vi från att vara fyra kreativa själar till sex och det känns helt fantastiskt. Att säga nej till uppdrag har aldrig varit (och kommer aldrig att bli) vår grej så det gäller att ligga i framkant för att ge er, våra goda vänner, det bästa av det bästa!

Sophia är född och uppvuxen i Eksjö men stolt malmöit sedan 2010 då storstadslivet blev mer lockande än de småländska skogarna. 2012 började hon plugga Grafisk design på Malmö Högskola (numera universitet) och har sedan examen hunnit med en hel del. Med en portfolio bestående av allt från re-design av Xantés logga till arty and smarty piktogram och illustrationer för IKEA är vi så otroligt glada och stolta över att Sophia såg vår efterlysning av en grafisk designer på Facebook och valde att bli en del av Creative By Us.

Är det något nytt på den grafiska designer-himlen som är extra viktigt just nu?

Jag tror att det är viktigare än någonsin att vara medveten om hur man som företag kommunicerar visuellt med tanke på det enorma informationsflöde vi har idag. För att sticka ut ur mängden räcker det inte längre att bli högt rankad på sökmotorer eller leverera varor i tid. Konsumenterna blir allt mer kräsna och utan en användarvänlig webbsida eller attraktiva produktförpackningar är det svårt att behålla en kund. Vi måste våga ta ut svängarna när det gäller allt från färg, form, materialval och bilder.
– Sophia Mörk

Elin hann spendera mer än fyra år i Växjö innan längtan tillbaka till havsdoft och vida slätter blev för stor, och i januari 2018 gick flyttlasset tillbaka till hemtrakterna i sydvästra Skåne. Efter en kandidat inom medie- och kommunikationsvetenskap, ett vikariat som verksamhetskoordinator på Naturskyddsföreningens regionala kansli Sydost och extraknäck på restauranger var hon mer än redo att göra det hon gillar mest, skapa content. Och äntligen är hon här, på Creative By Us för att göra just det, producera texter till webb, sociala medier, nyhetsbrev, broschyrer och mycket mer. Till oss, såväl som till er!

Sophia tryckte ju hårt på det här med grafisk design och visuell kommunikation, både gällande webb och print. Vad ska vi med det skrivna ordet till när en bild säger mer än tusen ord och mottagarna inte orkar läsa?

Jag håller helt med om att det visuella blir allt mer viktigt, men det skrivna ordet fyller fortfarande en viktig funktion. Generellt sätt tror jag inte att vi blivit för slöa för att läsa, snarare tvärt om, jag tror vi som mottagare längtar efter att läsa texter som betyder något för oss. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda befintliga såväl som nya kunder kompletta lösningar med hög kvalitet på både webbdesign, bild- och textinnehåll.
– Elin Atlas-Björklund

Vill du visualisera
ditt varumärke? Hör av
dig till oss.

Malmö

Stora Varvsgatan 6A
211 19 Malmö

Stockholm

Skeppargatan 8
114 52 Stockholm